Važna provjera prije Bjelorusije
0

Desetkovani "Zmajevi" žele prvu pobjedu protiv Grka

Sarajevo-x.com
Sa jučerašnjeg treninga u Hrasnici (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Sa jučerašnjeg treninga u Hrasnici (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Iako će reprezentacija Bosne i Hercegovine na teren stadiona Koševo večeras istrčati bez nekoliko standardnih prvotimaca, igrači ne kriju optimizam i želju da prvi put u historiji naše fudbalske selekcije savladaju reprezentaciju Grčke.

Selektor Sušić odavno nije imao većih problema pri sastavljanju ekipe. Veznjak Lyona Miralem Pjanić na okupljanje je stigao povrijeđen pa je jučer otputovao za Francusku kako mu klub ne bi pravio problem. Za pohvaliti je njegov dolazak i boravak sa saigračima na jedan dan.

Fudbalska javnost je željno iščekivala povratak stopera Glasgow Rangersa Saše Papca u dresu reprezentacije, ali je stameni Hercegovac "pokupio" upalu pluća pa će svoje saigrače morati bodriti sa tribina stadiona Asim Ferhatović Hase.

Na okupljanje je stiglo još nekoliko rovitih igrača. Kapitenu Emiru Spahiću slomljen je nos, Haris Medunjanin i Senad Lulić su došli sa povredama, ali će stisnuti zube i zaigrati. Kada se ovome pridodaju povrede Vedada Ibiševića i Mehmeda Alispahića te ne pozivanje igrača iz ruske lige, čini se da selektoru Sušiću nikada nije bilo teže sastaviti ekipu. Posljedica silnih pehova će zbog toga biti izuzetno kratka klupa. Sušić će to pokušati iskoristiti pa je najavio da će nekoliko igrača odigrati svih 90 minuta, dok će svi dobiti priliku na barem pola sata.

S druge strane, raduje želja svih pristiglih igrača da daju svoj maksimum i zabilježe pobjedu protiv nekadašnjih evropskih pravaka sa kojima se ne možemo pohvaliti dobrim skorom u međusobnim mečevima. O tome najbolje govori želja kapitena Spahića da se održi nenajavljeni trening odmah po dolasku igrača.

Na Koševu se večeras može očekivati čvrsta utakmica, sa disciplinovanom igrom Grče selekcije, koju sa klupe predvodi Fernando Santos. Mada svi igrači, kao i navijači žele pobjedu, utakmica će poslužiti kao dobra provjera pred predstojeće susrete sa Bjelorusijom kada odlučujemo o plasmanu na EURO 2012.

U prodaju je pušteno 20.000 ulaznica po cijeni od 10 i 5 KM, a nadati se da loše vrijeme neće utjecati na posjetu i podršku navijača.

Utakmica BiH - Grčka počet će u 21 sat na stadionu Asim Ferhatović Hase uz direktan prenos na BHT-u.