Nogomet
0

Desetkovana Sloboda na Tušnju dočekuje Travnik

Piše: M. H.
Na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli ove subote se od 14:30 sati igra utakmica 13. kola BHT Premijer lige BiH kada će snage odmjeriti Sloboda, prvorangirani klub na tabeli, i jedanaesti Travnik.

"U sutrašnjoj utakmici FK Sloboda jeste favorit, to pokazuje naš položaj na tabeli, ali dok god se budem bavio ovim poslom ponavljat ću da to moramo pokazati i na terenu", izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Husref Musemić, šef stručnog tima FK Sloboda.

Naveo je problem sa igračkim kadrom, istaknuvši da Sloboda trenutno ima dosta povrijeđenih i kažnjenih igrača.

Efendić ima crveni karton, povrijeđeni su Mujić, Ivetić i Zeba, a Musemić smatra da je ova utakmica za Slobodu jednako važna kao i utakmica sa Zrinjskim, jer je Travnik pokazao da ove jeseni igra bolje od jačih ekipa, tako da utakmica neće biti lakša od drugih.

Pozvao je navijače da sutra podrže igrače Slobode na Tušnju.

Prvotimac Slobode Haris Mehmedagić kazao je da je atmosfera na pripremama dobra.

"Pripremamo se za utakmicu s Travnikom kao i za svaku drugu. Nadam se da će teren dozvoliti da razvijemo dobru igru", rekao je Mehmedagić.

Utakmicu će suditi Goran Paradžik, a njegovi pomoćnici su Moamer Čaušević, Dalibor Hrstić i Haris Kaljanac. Posmatrač je Džemal Čalija, a delegat Medžid Gvozden.

Parovi 13. kola BHT Premijer lige su: Mladost - Sarajevo, Olimpic - Drina, Sloboda - Travnik, Velež - Zrinjski, Vitez - Rudar, Radnik - Slavija i Borac - Široki Brijeg.