Nogomet
0

Deschamps novi trener Olympique Marseillea

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Iz Olympique Marseillea, vodećeg kluba francuske nogometne lige, potvrdili su da će tim od ovog ljeta preuzeti bivši igrač kluba Didier Deschamps.

“Didi Deschamps prirodan je izbor. Njegova igračka i trenerska karijere govore same za sebe”, stoji u službenom saopćenju iz kluba.

Kapiten francuske nogometne reprezentacije u pohodima na svjetsku (1998. godina) i evropsku (2000.) titulu zamijenit će tako ovog juna Erica Geretsa, belgijskog trenera koji je najavio odlazak na kraju sezone. Potpisat će dvogodišnji ugovor.

“Saradnja je dogovorena u petak. Nakon Erica Geretsa u obzir je mogao doći samo top-trener”, dodaje se.

  • Prihvatio sam ponudu za preuzimanje Olympiquea iz Marseillea - potvrdio je 40-godišnji trener rođen u Bayonneu, francuskom dijelu Baskije.

Deschamps, kojega je svojevremeno Eric Cantona vulgarno prozvao “vodonosačem”, osvojio je s Marseilleom Ligu prvaka 1993. godine. Tri godine kasnije isto je ponovio u dresu torinskog Juventusa. Trenerski mu je doseg karijere finale Lige prvaka s Monacom 2004. godine.

Četiri kola prije kraja Le Championnata Marseille je bodovno (68) izjednačen na vrhu tabele sa Bordeauxom. Lyon na trećem mjestu zaostaje sedam bodova.