Nogomet
5

Deschamps: Nismo radili na taktici od polufinala, oporavljali smo se za Portugal

Klix.ba
Didier Deschamps (Foto: EPA)
Didier Deschamps (Foto: EPA)
Nogometna reprezentacija Francuske večeras na doomaćem terenu ima priliku osvojiti Evropsko prvenstvo, ali će za taj uspjeh morati pobijediti portugal. Francuski selektor Didier Deschamps je fokusiran na pobjedu.

"Imamo priliku da postanemo prvaci Evrope i moramo je iskoristiti bez razmišljanja o tome šta će se dogoditi u budućnosti. Igrači znaju da su privilegovani jer igraju u finalu i to na domaćem terenu u Parizu", izjavio je Deschamps.

Vremena za taktiku nije bilo, ekipa se odmarala nakon finala kako bi spremna dočekala Portugalce.

"Nismo imali priliku da radimo na taktici od polufinala, vrijeme smo iskoristili za oporavak igrača. Ipak, siguran sam da će moji igrači biti spremni za ovu veliku utakmice", rekao je francuski selektor.

On je također kao igrač nastupao za Francusku. Iskustvo mu itekako koristi, ali o prošlosti ne želi govoriti.

"Moja priča u reprezentaciji je prošlost, ovo je priča mojih igrača, ali sam i ja dio nje. Iskustvo je moja prednost jer sam osvajao velika tekmičenja kao igrač. To mi pomaže, ali nikad ne pričam o prošlosti. Ono što je važno su sadašnjost i budućnost", kazao je Deschamps.

Na početku Eura su obje reprezentacije kritikovane zbog igre, no, sada se bore za titulu prvaka Evrope.

"Portugal je veoma kvalitetan i nije slučajno u finalu. Baš kao i mi, Portugalci su također kritikovani na otvaranju Eura, ali su sada s nama u finalu. Iskusan su tim koji može promijeniti svoj sistem igre i nositi se s protivnicima. Njihov odbrambeni trougao je izuzetno čvrst, ne pokušavaju oduzeti loptu visoko", završio je Deschamps.

Okršaj Francuske i Portugala počinje u 21:00 sati.