Nogomet
37

Derbi u Širokom Brijegu: Može li Bordo tim konačno slaviti na Pecari?

Piše: Edin Isanović
FK Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
FK Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Derbijem 9. kola BHT Premijer lige okitio se okršaj Širokog Brijega i Sarajeva na Pecari. Snage će odmjeriti dvije ekipe koje nemaju poraza u dosadašnjem dijelu prvenstva. Osim toga, tim sa Koševa posljednji poraz u domaćem takmičenju upisao je još 1. marta ove godine u Zenici.

Dakako, pobjednik ovog duela dobio bi mir i samopouzdanje uoči vrlo zahtjevne završnice polusezone. Sarajevo nikada u prvenstvu nije slavilo na Pecari pa se navijači pitaju mogu li konačno razgaliti njhova srca.

Jedan od najboljih nogometaša Bordo tima Haris Duljević vjeruje u povoljan ishod meča protiv aktuelnog lidera.

"Očekuje nas teška utakmica protiv Širokog Brijega, koji nije slučajno na prvom mjestu. Međutim, siguran sam da možemo napraviti dobar rezultat, jer i oni imaju slabosti. S druge strane, igraju veoma ofanzivno, što nama odgovara. Moramo posebno čuvati Wagnera, koji je već dugo njihov glavni igrač", rekao je nogometaš Sarajeva i mladi reprezentativac BiH.

Sarajevo stiže u Hercegovinu nakon tri vezane pobjede (Igman, Olimpic i Drina). Nakon odlaska Dženana Uščuplića ekipu će na Pecari sa klupe najvjerovatnije voditi Esad Selimović. Utakmicu će sa tribina posmatrati i novi prvi šef struke koševskog tima - Meho Kodro.

Također, goste će sa tribina bodriti oko 200 najvatrenijih pristalica koje će dočekati snažne mjere sigurnosti.

U domaćem taboru naglašavaju kako respektuju goste iz glavnog grada BiH. Ipak, nadaju se da će se tradicija nastaviti i da će osvojiti kompletan plijen. Dino Ćorić potcrtava da Široki ima sve adute da ide na pobjedu.

“Svakog respektujemo, ali se nikog ne bojimo. Sarajevo je kvalitetna ekipa sa odličnim pojedincima, ali imaju i mane koje ćemo iskoristiti. Iskreno, bio bih zadovoljan samo s tri osvojena boda", rekao je nogometaš Širokog Brijega za Klix.ba.

Tim sa Pecare igrat će strpljivo, imaju dovoljno ovakvih utakmica. U utakmicu će ući hladne glave i čekat će svoju priliku.

U drugom dvoboju današnjeg programa Slavija će u Foči dočekati Mladost iz Velike Obarske. Domaći su favoriti u ovom sudaru.

Satnica:

Nedjelja Slavija – Mladost 15:30 sati Široki Brijeg – Sarajevo 18:30 sati (prijenos na Moja TV)