Premijer liga BiH
0

Derbi na Grbavici

Pripremio: Edin Isanović
Sarajlije će na krilima dobrog rezultata iz Zenice tražiti drugu ovosezonsku prvenstvenu pobjedu.

Danas su na programu tri preostale utakmice 2. kola Premijer lige BiH. Derbi je svakako dvoboj na Grbavici gdje se susreću Željezničar i Široki Brijeg. Sarajlije će na krilima dobrog rezultata iz Zenice (slavili 1-0 protiv Čelika) tražiti drugu ovosezonsku prvenstvenu pobjedu, dok će tim sa Pecare učiniti sve da dođe do povoljnog rezultata.

Plavi ovaj dvoboj dočekuju u sjajnoj atmosferi. Svi su svjesni da utakmica protiv tima iz Hercegovine neće biti nimalo laka, ali tri boda su nužno potrebna ukoliko žele nastaviti niz. Trener Amar Osim kaže kako će igrati isti sastav kao i onaj koji je sa Bilinog polja donio tri boda. „Željezničar ima kvalitet, čeka nas duel u kojem moramo dati sve od sebe kako bi došli do konačnog cilja, odnosno tri boda. U udarnoj postavi neće biti izmjena. Tim koji pobjeđuje se rijetko kada mijenja“.

Navijači tima sa Grbavice optimistično očekuju ovaj okršaj i najavljuju veliku podršku sa tribina. U Modriči će snage odmjeriti istoimena ekipa i Sarajevo. Iako su čelni ljudi koševskog tima tražili da se ova utakmica odgodi (zbog nastupa bordo tima u Evropi) nisu dobili pozitivan odgovor. Poslije veličanstvene pobjede nad Helsingborgom i plasmana u četvrto pretkolo Evropske lige izabranici Mehmeda Janjoša vraćaju se svojim obavezama u bh. prvenstvu.

Domaći tim svoju šansu vidi u umoru igrača Sarajeva, što u konačnici može biti i presudno. Ipak, i pored euforije i evidentne iscrpljenosti ekipe prvi šef struke najavljuje da će igrači u bordo majicama dati sve od sebe kako bi ostvarili dobar rezultat.

Slaviji na noge dolazi gradačačka Zvijezda. Nakon dobrih međunarodnih partija, te ispadanja iz Evropske lige od Košica, tim iz Istočnog Sarajeva potpuno se okreće Premijer ligi BiH. Pošto nisu odigrali prvo kolo (odgođen meč sa Širokim) ovo će im biti premijerni nastup u ovoj sezoni.

Kako su uzvratni susret igrali u četvrtak u Slovačkoj sigurno je da postoji bojazan od umora, no Zoran Erbez po svaku cijenu želi tri boda. Ističe da neće odustati od napadače orijentacije. Posao im neće biti nimalo lagan, jer Zvijezda odlično igra i van svog travnjaka.

Parovi:
Željezničar – Široki Brijeg 20.10 sati (prenos na BHT1) Modriča – Sarajevo 17.30 sati Slavija – Zvijezda 17.30 sati