Nogomet
1

Derbi bez golova: Leverkusen i Bayern podijelili bodove, Alonso pocrvenio

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Derbi 20. kola Bundeslige završen je bez golova. Bayer Leverkusen i Bayern Minhen su na BayAreni, u meču koji je tek u drugom poluvremenu donio uzbuđenja, podijelili bodove.

Od početka smo gledali veliki posjed lopte jednog tima i ogroman broj pasova, te podređeni položaj protivnika, a na to smo i navikli u utakmicama gdje je jedan od sudionika Bayern Minhen. Međutim, uzbuđenja pred golovima nije bilo.

Prvo poluvrijeme "otkucalo" je 245 pasa Bayern Minhena naspram 148 pasova Leverskusena. Posjed lopte iznosio je 65-35 na strani aktuelnog prvaka Njemačke. A gledaoci su vidjeli samo dva šuta - po jedan na obje strane.

Prva šansa za bilježnice stigla je u 54. minuti kada je Calhanoglu bio u odličnoj situaciji da postigne gol, ali njegov udarac je izblokiran. Potom je Lewandowski na drugoj strani doživio isto kada je i njegov udarac izblokiran.

Šansu da natjera protivničkog golmana na reakciju imao je Bayern preko Mullera u 64. minuti kada je Njemac nakon centaršuta Comana loše šutirao i propustio sjajnu priliku za goste. Nedugo nakon toga Muller je propustio još jednu priliku, a neuspješan je bio i Lewandowski u 83. minuti.

Problemi za Bayern nastupili su u 84. minuti kada Xabi Alonso dobija drugi žuti, odnosno crveni karton, a dvije minute nakon toda Brandt propušta stopostotnu šansu za Leverkusen. Ipak, do promjene rezultata nije došlo tako da su oba tima upisala petu uzastopnu utakmicu bez poraza u ligi.

Tabela: