Nogomet
0

Derbi Barcelona - Real Madrid bez brojnih zvijezda

FENA
stadion Nou Camp
stadion Nou Camp
Nakon eliminacije u osmini finala nogometne Lige prvaka dva najveća španska kluba - Barcelonu i Real Madrid u subotu očekuje 157. derbi - "El Clasico".

Sudar divova na Nou Campu dolazi u najgorem trenutku za obje ekipe. Atmosfera u Barceloni i Madridu ozbiljno je narušena posljednjim sukobima i neuspjehom u Ligi prvaka, a situaciju su dodatno pogoršale povrede i suspenzije u oba tabora.

Barcelona će po svemu sudeći nastupiti bez najboljeg igrača Ronaldinha koji ima problema s mišićem, Mottu također muči ista ozljeda, dok su Ludovic Giuly i Gianluca Zambrotta otpali zbog žutih kartona.

U suparničkim redovima još je gore. Real u Kataloniju dolazi bez četvorice igrača - Roberta Carlosa, Fabia Cannavara, Davida Beckhama i Jose Antonia Reyesa.

"Derbi dolazi u nezgodno vrijeme, no sada moramo pokazati pravi karakter. Pobjeda bi vratila dobro raspoloženje u klub i dala nam motiva za utrku sa sevillom za prvo mjesto," kazao je trener Barce, Frank Rijkaard.

Barcelona se trenutačno nalazi na drugom mjestu Primere s bodom zaostatka. Sevillu očekuje dvoboj protiv fenjeraša Gimnastica i u slučaju Barcelonina kiksa momčad iz Andaluzije mogla bi povećati prednost na četiri boda.

Još je gora situacija u Realu. Ekipa je u rasulu, bez igre i motiva, a trener Fabio Capello nalazi se na rubu otkaza.

"Barcelona je favorit, međutim nećemo se predati. Pobjeda nas ostavlja u igri za naslov prvaka," kazao je kapetan "Kraljevskog kluba", Raul Gonzalez.

Barcelona i Real su u prvenstvu do sada odigrali 156 utakmica, Barcelona je upisala 58 pobjeda, 29 je završilo bez pobjednika, dok je Real slavio 69 puta.