Nogomet
0

Dennis Rommedahl novi član Olympiacosa

Totalsport
Dennis Rommedahl
Dennis Rommedahl
Danski nogometni reprezentativac, 31-godišnji krilni igrač Dennis Rommedahl, u slobodnom transferu pojačao redove grčkog prvoligaša Olympiacosa.

Za ekipu iz Pireja dosadašnji je igrač amsterdamskog Ajaxa, za koji je nastupao u trima proteklim sezonama, potpisao dvogodišnji ugovor.

"Olympiacos može objaviti akviziciju danskog nogometaša Dennisa Rommedahla. Igrač je posjetio klupske prostorije u srijedu i potpisao ugovor na dvije godine", stoji u saopćenju atenskog kluba.

Danski nogometaš godine za 2007. bio je najbolji pojedinac u reprezentaciji svoje zemlje na upravo završenom Svjetskom prvenstvu, koje su Danci okončali već nakon treće utakmice u grupi. Zabio je pobjednički gol u 2-1 pobjedi Danaca protiv Kameruna u srazu drugog kruga skupine E.

"Znam da Olympiacos u svoje vlasništvo mora vratiti naslov grčkog prvaka. Zato sam ovdje. Znam da je Olympiacos najveći klub u Grčkoj. U sljedeće dvije sezone moramo biti prvaci. Ako ne u obje, onda barem u jednoj", rekao je okupljenim novinarima Rommedahl.

Aktualni je grčki prvak Panathinaikos. Kvalifikacijsko razigravanje četiri ekipe za Ligu prvaka Olympiacos je završio na posljednjem mjestu. Igrat će u kvalifikacijama za Europa ligu.