Nogomet
0

Denis Mujkić dobio tužbu, Sloboda uložila žalbu Općinskom sudu Tuzla

Piše: D. Brkić
Denis Mujkić
Denis Mujkić
Denis Mujkić, nekadašnji kapiten i prvotimac tuzlanske Slobode, presudom Općinskog suda u Tuzli od 19. februara 2014. godine dobio je tužbu protiv nekadašnjeg kluba.

U obrazloženju presude navedeno je kako je FK Sloboda dužna da isplati Denisu Mujkiću dug u ukupnom iznosu, računajući i zatezne kamate, od 72.400 KM.

Dug se odnosi na ugovore iz 2008., 2009., 2010., i 2011. godine kao i naknade za prevoz. Podsjetimo, Općinski sud u Tuzli je sredinom prošle godine presudio u korist Muamera Zoletića i naložio Slobodi isplatu 47.100 KM. Nekadašnje fudbalere je zastupala avokatska kancelarija Salkanović iz Živinica, a još nekoliko fudbalera i trenera je podnijelo tužbe protiv tuzlanskog kluba.

Predsjednik Upravnog odbora tuzlanske Slobode Azmir Husić rekao nam je kako je klub uložio žalbu na presudu Općinskog suda u slučaju Denisa Mujkića.

"Mi ćemo gledati da zaštitimo klub koliko je u ovom trenutku moguće. Ali, uvijek kada se dogode neke pozitivne promjene dolazi do ovakvih stvari. Ovi ugovori su napravljeni mnogo prije 2013. godine i datuma otkako sam na čelu kluba. No, ugovori su Slobodini i mi ćemo ih rješavati. Međutim, svi se moramo boriti da Sloboda preživi, jer ako Slobode ne bude niko neće moći naplatiti svoja potraživanja", kaže Azmir Husić.

Sloboda nije ni prvi, a ni posljednji klub koji duguje nekadašnjim igračima i trenerima. Međutim, Sloboda je posljednjih dana na udaru tužbi u vrijeme kada je ekipa krenula u bitku za povratak u Premijer ligu. Prije nekoliko dana tužbu je najavio i nekadašnji predsjednik UO Davud Zahirovoć, koji potražuje 370.000 KM. Iz Slobode su najavili kako razmišljaju o pokretanju kontratužbe, jer je u vrijeme Davuda Zahirovića Sloboda prvi put poslije 43 godine ispala u niži rang.