Nogomet
0

Denilson karijeru nastavlja u Vijetnamu

Totalsport
Bivši brazilski reprezentativni napadač, 31-godišnji Denílson de Oliveira Araujo, potpisao je ugovor s vijetnamskim klubom Haiphong Cementom, javljaju azijski mediji.

Denilson, član brazilske reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu 2002. godine osvojila naslov svjetskog prvaka, igrat će u Haiphong Cementu u drugom dijelu V lige koja se nastavlja ovoga mjeseca. U ligi od 14 momčadi, njegov klub trenutno zauzima šesto mjesto.

Denilson će, kako piše lokalni Thanh Nien, imati mjesečnu platu između 50 i 60 hiljada dolara. U Vijetnamu igra više od 100 stranih nogometaša, ali Denilson će ih sve zasjeniti po svojoj biografiji. Brazilac je, naime, postao najskuplji nogometaš na svijetu 1998. godine, kada je prešao iz Sao Paula u španjolski Betis za 31.500.000 eura.

U veljači prošle godine, Denilson je potpisao jednogodišnji ugovor s Palmeirasom. Nakon što ga je razvrgnuo, u januaru ove godine bio je na probi u engleskom prvoligašu Boltonu, koji nije bio zainteresiran s njime potpisati ugovor.