Računaju na podršku navijača
0

Demirović: Olimpic će biti pravi goraždanski klub

Piše: Nedžad Jamaković
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Fudbalski klub Olimpic ovih dana završava preostale poslove u vezi sa preseljenjem kluba u Goražde, rekao je u razgovoru za Klix.ba direktor Olimpica Nermin Demirović.

"Već rješavamo pitanja preseljenja u nove prostorije, stanovanja i ishrane nogometaša... Od ljeta bismo trebali nositi ime Olimpic Goražde i mi i FK Goražde ćemo i zvanično postati jedan klub. Ovom prilikom bih istakao korektnost i dobru saradnju sa našim kolegama iz FK Goražde. Olimpic Goražde će od iduće sezone igrati u dva ranga, Premijer ligi BiH i Prvoj ligi FBiH. Na taj način ćemo dati priliku mladim igračima da se dokazuju u nižem rangu, što je praksa klubova u naprednim zemljama", rekao je Demirović za Klix.ba.

Naš sagovornik ističe da su uslovi koji su potrebni klubu u Goraždu dobri. "Nećemo imati nikakvih problema sa terenima za trening. Osim glavnog terena FK Goražde ima i pomoćni teren za treniranje, a ima tu još terena na kojima ćemo moći trenirati. Travnjak na glavnom terenu je u odličnom stanju i sigurno je jedan od boljih u državi, a mi smo planirali rekonstrukciju svlačionica i pratećih objekata na stadionu, kao i nadogradnju tribina, na kojima će umjesto sadašnjih 700 biti 3.000 stolica, kao i ograđeni prostor za gostujuće navijače. Nadam se da ćemo taj posao, iako je obiman, završiti do početka marta, odnosno prije početka proljetnog dijela prvenstva", kaže Demirović.

Kada je riječ o reakciji igrača na preseljenje kluba, Demirović ističe da je svakom od igrača zasigurno draže igrati pred dvije, tri ili pet hiljada navijača nego pred praznim tribinama. Što se tiče promjene sredine, većina igrača i nije iz Sarajeva, tako da im preseljenje ne bi trebalo predstavljati problem. "U Goraždu očekujemo da ćemo imati značajnu podršku navijača, a veoma je bitno to što u ovom projektu nisu samo Olimpic i FK Goražde, već su iza ovog projekta stale i nadležne institucije, Općina i Bosansko-podrinjski kanton. Sve to donosi jednu pozitivnu klimu i mogućnost za napredak. Olimpic ovim postaje i zvanično goraždanski klub i činimo sve da nas ljudi tako i doživljavaju i da se poistovjetimo sa Goraždem", dodaje Demirović.

Naš sagovornik je istakao i kako će Olimpic za eventualni nastup u Evropi prijaviti stadion Bilino Polje u Zenici, za šta se već vode pregovori. Kada je riječ o igračkom kadru, nekih posebnih promjena nije bilo, a nova informacija u tom smislu je da je upravo danas dvogodišnji ugovor sa Olimpicom potpisao Mirza Bašić, koji je prethodno igrao za češki Pribram.