Nogomet
123

Delegacija NS BiH razgovala s Felixom Magathom u Beču

Klix.ba
Felix Magath (Foto: EPA)
Felix Magath (Foto: EPA)
Nakon jučerašnjih razgovora s Farukom Hadžibegićem i Amarom Osimom, danas je delegacija Nogometnog saveza BiH u Beču održala sastanak s njemačkim stručnjakom Felixom Magathom, koji se takođe kandidovao za poziciju selektora A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Tokom sastanka Magath je izrazio izuzetno zadovoljstvo što mu je pružena mogućnost da razgovara s predstavnicima Saveza. Naglasio je da je u trenerskoj karijeri radio s većim brojem igrača iz našeg regiona i da je bio u prilici da upozna njihov mentalitet. Dodao je da Bosna i Hercegovina posjeduje izražen igrački potencijal, zbog čega se odlučio na kandidaturu za selektora, kao veliki izazov, ali i priliku za nove uspjehe, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Magath je govorio o svojoj nogometnoj filozofiji, o viziji i programu rada u slučaju preuzimanja fukcije selektora BiH, zatim o predviđenoj strukturi stručnog štaba, kao i o planu praćenja naših igrača i protivničkih selekcija. Istakao je da želi dugoročniju saradnju sa NSBiH, te je spreman voditi našu najbolju selekciju ne samo u tekućim kvalifikacijama za EP 2016. godine, nego i u kvalifikacijama za SP 2018. godine.

Predstavnici NSBiH će informacije sa sastanka saopćiti Komisiji nadležnoj za definisanje prijedloga kandidata za selektora, nakon čega će prijedlog biti razmotren na sastanku Izvršnog odbora NSBiH 11. decembra.