Nogomet
272

Delegacija FK Željezničar stigla u Budimpeštu, Plavi smješteni u hotel Danubius

Piše: D. B.
(Foto: Dalibor Bošnjak/Klix.ba)
Delegacija FK Željezničar, koju čine igrači, stručni štab, treneri i članovi uprave, partneri, prijatelji te nekoliko novinara i grupa navijača, stigla je u Budimpeštu.

Plavi su danas s Međunarodnog aerodroma u Sarajevu otputovali u Budimpeštu, gdje će u četvrtak navečer odmjeriti snage sa domaćim Ferencvarošom u prvoj utakmici 2. pretkola Evropske lige.

Let je prošao bez problema i trajao je blizu sat vremena. U avionu je vladala dobra atmosfera, a Plavi su itekako koncentrisani na važnu utakmicu protiv Ferencvaroša, respektabilne ekipe iz Mađarske. Dobru atmosferu je tokom leta svojim šalama napravio komesar za sigurnost Dino Pekić.

Trener Milomir Odović za sutrašnju utakmicu može računati na 19 igrača, koji su zdravi i spremni za igru.

Po dolasku na aerodrom u Budimpešti ekipa je transportovana u hotel Danubius, gdje će obaviti ručak i odmoriti se do večernjeg treninga koji je zakazan za 20:30 sati na stadionu Groupama Arena.

Portal Klix.ba će biti uz Plave na ovom gostovanju, tako da će čitatelji večeras moći pročitati izjave predstavnika Željezničara s konferencije za medije, a potom i pogledati fotografije s treninga.

Utakmica Ferencvaroš - Željezničar se igra u četvrtak od 20:30 sati.