Nogomet
215

Delač: Sa Sarajevom želim osvojiti titulu prvaka

Piše: Edin Isanović
Matej Delač, talentovani golman londonskog Chelseaja, sletio je danas na Sarajevski aerodrom gdje su ga dočekali mnogobrojni navijači kao i predstavnici FK Sarajevo.

Delač je najnovija akvizicija tima sa Koševa. Na današnjoj vanrednoj pres konferenciji održanoj na Sarajevskom aerodromu, Delača su predstavili predsjednik FK Sarajevo Edis Kusturica i sportski direktor Abdulah Ibraković.

Kusturica je kazao da je ovo veliki dan za tim sa Koševa.

"Nije mala stvar kada dobijete igrača iz engleske Premierlige. Delač će biti veliko pojačanje za naš tim. Vjerujem da će se brzo adaptirati", rekao je Kusturica zaželivši toplu dobrodošlicu hrvatskom golmanu.

Abdulah Ibraković je naglasio da FK Sarajevo nastavlja sa jačanjem igračkog kadra i da za Bordo tim rok za transfere još uvijek nije završen.

"Posljednjih dana često održavamo pres konferencije. Drago nam je što smo dobili kvalitetnog golmana koji će bez sumnje donijeti dodatni kvalitet timu", kazao je Ibraković te dodao da je Delač potpisao na šest mjeseci sa mogućnošću produženja na još godinu nakon toga.

Delač je pojasnio da su pregovori u vezi sa dolaskom u Sarajevo trajali oko mjesec dana.

"Okončani su na obostrano zadovoljstvo. Stigao sam u Sarajevo da osvojim titulu i kup. Ne poznajem igrački kadar i malo sam istraživao preko interneta. Ali poznajem trenera Roberta Jarnija", kazao je Delač.

On će se priključiti igračima Bordo tima koji se nalaze na pripremama u Čitluku.