Nogomet
5

Del Piero: Sljedeće dvije godine bit ću Australac!

Totalsport
Alessandro Del Piero
Alessandro Del Piero
Legendarni italijanski nogometaš Alessandro Del Piero novi je član australske ekipe FC Sydney. Razloge ovakve odluke objasnio je danas Alex na konferenciji za medije.

"Ovo je poseban dan za mene. Drugačiji od svih ostalih. Sretan sam što vas mogu obavijestiti da ću sljedeće dvije godine biti Australac", započeo je konferenciju za medije legendarna desetka Juventusa.

"Potpisao sam ugovor sa Sydneyjem i ispred mene je divna avantura. Nisam mogao izabrati bolji put za nastavak svoje karijere", kazao je 37-godišnji Italijan., te izrazio zahvalnost svim klubovima koji su pokazali interes za njega.

"Nisam očekivao ovakav interes i zato sam na tome zahvalan. Nisam mogao zaigrati za neki drugi italijanski klub jer to jednostavno ne bi bilo ispravno. Ne zato jer ih smatram neprijateljima već iz razloga što ne bih mogao "raditi" protiv Juventusa", izjavio je Del Piero, te otkrio da je interes Liverpoola bio istinit.

"Liverpool? Da ponudili su mi ugovor, ali meni je bilo potrebno nešto drugačije. Sydney je savršeni grad za moj ukus. Bit će sjajno otkrivati nove stvari na ovom putovanju", rekao je između ostalog Del Piero i dodao:

" U Australiju odlazim kako bih pobjeđivao, zabijao, osvajao trofeje i pomogao u razvoju nogometa. Nadam se da će stadioni biti puni i da će moji Italijani, kojih ima mnogo u Australiji, dolaziti gledati moje nastupe", rekao je Alex, i poručio kako će uvijek voljeti i navijati za Juventus.