Nakon EP-a
0

Del Piero se oprašta od "azzura"?

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Nakon ispadanju od Španije, italijanski napadač Alessandro Del Piero počeo je razmišljati o oproštaju od nacionalnog dresa.

Del Piero trebao je sinoć pucati peti jedanaesterac za Azzure, ali sve je bilo riješeno prije toga. Napadač Juventusa priznao je da je poraz za njega veliko razočaranje.

''Koliko god turnira odigraš, uvijek je to isto razočarenje,'' zaključio je.

''Prije dvije godine osvojili smo Svjetsko prvenstvo na penale, a ovaj put ispali. Ne smijemo kriviti De Rossija i Di Natalea, to je sve bila velika lutrija.''

Italijanska javnost oštro je kritizirala igru Azzura tokom cijelog turnira, optužujući igrače za nedostatak želje i taktičke kohezije.

''Nije lako u ovom trenutku reći što je pošlo po zlu,'' izjavio je Del Piero.

Nakon što su se Makelele, Thuram i Van der Saar oprostili od reprezentativne karijere, postavlja se pitanje hoće li i 33-godišnji Del Piero učiniti isto, pogotovo nakon što je priznao da nije siguran hoće li njegova karijera potrajati do 2010. godine i Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

''Dug je put do Svjetskog prvenstva. Imam želju igrati za reprezentaciju, ali vidjet ćemo što će se događati u sljedeće dvije sezone'', rekao je Del Piero.