Nogomet
0

Del Bosque pozvao Costu, a izostavio Torresa, Matu, Villu i Puyola

Totalsport
Vicente del Bosque (Foto: EPA)
Vicente del Bosque (Foto: EPA)
Selektor svjetskog prvaka Španije Vicente del Bosque objavio je popis igrača za prijateljsku utakmicu protiv Italije koja je na rasporedu u srijedu.

Poziv je dobio napadač Atletico Madrida Diego Costa, rođeni Brazilac koji je odlučio igrati za Španiju, a ovo bi mu trebao biti premijerni nastup za novu domovinu.

Ovom prilikom na popisu nema Fernanda Torresa, Alvara Arbeloe, Jesea, Juana Mate, Davida Ville, Fernanda Llorentea i Carlesa Puyola, ali Del Bosque tvrdi da nitko od njih nije prekrižen za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

"Ovo je samo ekipa za Italiju, a ne za SP. Neki od igrača koji sada nisu pozvani imaju velike zasluge za naše uspjehe. Puyol nije prekrižen, ako bude igrao dovoljno i bude u dobrom fizičkom stanju, nećemo imati dvojbe o njemu", rekao je Del Bosque.

Reprezentacija Španije za prijateljsku utakmicu protiv Italije:

Golmani: Víctor Valdes (Barcelona), Iker Casillas (Real Madrid) i Pepe Reina (Napoli)

Stoperi: Juanfran (Atletico), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Jordi Alba (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Raul Albiol (Napoli)

Veznjaci: Sergio Busquets (Barcelona), Javi Martínez (Bayern), Xabi Alonso (Real Madrid), Xavi Hernandez (Barcelona), Koke (Atletico), Thiago Alcantara (Bayern), Jesus Navas (Manchester City), Cesc Fabregas (Barcelona), David Silva (Manchester City), Andres Iniesta (Barcelona)

Napadači: AlvaroNegredo (Manchester City), Pedro Rodriguez (Barcelona) i Diego Costa (Atletico)