Nahvalio igrača Juventusa
12

Del Bosque: Pa, zašto Pirlo ne bi zaslužio Zlatnu loptu?

Totalsport
Vicente Del Bosque (Foto: Arhiv/AFP)
Vicente Del Bosque (Foto: Arhiv/AFP)
Vicente Del Bosque, selektor Španije, najuspješnije svjetske nogometne reprezentacije zadnjih godina, je gostovao u razgovoru za talijansku La Gazzettu dello Sport...

Je li zbog toga što je govorio za talijanski dnevnik ili ne, ali je iskusni strateg pohvalio jednog talijanskog nogometaša. I dok svi pričaju je li skorašnju nagradu (Zlatna lopta) zaslužio Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo, Del Bosque se pita i odgovara:

"Pa, zašto Pirlo ne bi zaslužio Zlatnu loptu. Mislim da ima sve uvjete za to. Sjajan je nogometaš koji na utakmicama, bilo Juventusa ili Italije, kreira svojim napadačima mnoštvo prilika. Isto tako, često i sam daje golove".

Dodao je kako je Pirlo vodio Italiju do finala Eura, gdje je, kaže, bio jedan od najboljih igrača. "Vodio je Juventus do krune u Seriji A. Nisu izgubili niti jednu utakmicu. Pirlo je definitivno jedan od nogometaša koji to zavređuje", dodao je španski stručnjak.

No, ipak, Del Bosque je na kraju kazao kako smatra da će, uz sav naklon Pirlu i Messiju i Ronaldu, nagrada pripasti nekom od njegovih igrača.