Španija
0

Del Bosque optimističan prije Mundijala

Totalsport
Vicente del Bosque sa igračima (Foto: AP)
Vicente del Bosque sa igračima (Foto: AP)
Najčešći izbor za favorita nadolazećeg Svjetskog prvenstva, koje za 14 dana počinje u Južnoafričkoj Republici, su nogometaši Brazila i Španije.

Aktuelni evropski prvaci moćni su zadnjih godina i nižu pobjede, ali tek moraju potvrditi odličan status na terenima na jugu Afrike. Jedan od minusa su povrede koje su imali njihovi najbolji igrači tokom sezone. Povrede su "napale" Fernanda Torresa, Xavija, Cesca Fabregasa, Andresa Iniestu...

"Povrede neće biti problem na prvenstvu i neće uvjetovati naš uspjeh ili neuspjeh. Kako god okrenem priču, uvijek vidim da ćemo imati dobre rezultate i da ćemo se na pravi način predstaviti nogometnom svijetu", rekao je iskusni trenerski znalac Vicente del Bosque, uz nastavak: "Mlada smo ekipa kada gledamo ukupnu sliku sastava, ali svaki od naših igrača najbolji je ili ponajbolji u svojim timovima. Isto tako, nikoga nismo kopirali da bi izgradili vlastiti imidž koji je nadaleko prepoznatljiv i zbog čega nas mnogi vide među favoritima. Specifična smo ekipa, a isto tako smo sastav kojeg je zbog toga vrlo teško pobijediti."