Euro 2012
0

Del Bosque: Njemačka igra fantastično, nema slabosti

Totalsport
Vicente Del Bosque (Foto: Arhiv/AFP)
Vicente Del Bosque (Foto: Arhiv/AFP)
Selektor španske nogometne reprezentacije Vicente del Bosque prokomentariso je nastupe, po većini, najvećih rivala za naslov na Euru. Igru Njemačke ocijenio je najvišom ocjenom.

U razgovoru za njemački Bild del Bosque je nahvalio ekipu Joachima Löwa.

"Nijemci na Euru igraju nogomet na vrlo visokom nivou. Njihov borbeni duh je jedinstven, a radi se o uistinu fantastičnoj ekipi kojoj u ovom trenutnku ne mogu pronaći slabu tačku. Vrlo dobro stoje u defanzivi, a Mario Gomez je div u napadu koji je jednog Miroslava Klosea izbacio iz ekipe. To dovoljno govori o njegovim kvalitetima", smatra španski strateg koji je brzo razgovor usmjerio na svoje iduće protivnike na Euru.

"U ovom trenutku razmišljam isključivo o Francuzima jer bi sve drugo bio manjak respekta prema tako velikoj reprezentaciji. Bojim li se Francka Riberyja? Da, jednako kao i Karima Benzeme i Samira Nasrija jer se radi o igračima svjetske klase. Neće nam biti lako pobijediti takvu ekipu", rekao je del Bosque.

Na novi upit novinara Bilda, Španlac se osvrnuo i na kolegu na klupi njemačke selekcije Joachima Löwa za kojeg drži da bi bez problema mogao voditi i najveće svjetske klupske ekipe.

"On je vrlo elegantan čovjek koji kvalitetno predstavlja svoju zemlju. Do sada je odradio dobar posao, kako na klupskom, tako i na međunarodnom nivou. Real Madrid ili Barcelona nisu nedostižni za njega kao trenera", zaključio je 61-godišnji španski selektor.