Nogomet
13

Del Bosque: Izabrali smo BiH jer je slična Češkoj

Klix.ba
Vicente Del Bosque (Foto: EPA)
Vicente Del Bosque (Foto: EPA)
Selektor reprezentacije Španije Vicente del Bosque na konferenciji za medije prije prijateljske utakmice protiv Bosne i Hercegovine govorio je o stanju u svom timu te o vrlinama našeg tima.

Španija će na Evropskom prvenstvu u Francuskoj igrati u grup D zajedno sa Hrvatskom, Turskom i Češkom. Del Bosque je kazao da je za protivnika u prijateljskom meču odabrao BiH upravo zbog toga što se njegov tim na Euru sastaje sa Češkom.

"Izabrali smo Bosnu i Hercegovinu zbog sličnosti sa Češkom Republikom. BiH ima snažnog napadača Edina Džeku, kompaktna je pozadi i ima dobar kontranapad. Opasni su preko krila, posebno po desnoj strani", kazao je Del Bosque.

Del Bosque je za pripreme pred duel protiv Bosne i Hercegovine pozvao 11 igrača koji ranije nisu upisivali nastupe za A tim Španije, a tu su, među ostalim, Inaki Williams, Hector Bellerin i Diego Llorente. Razlog pozivanja tih igrača je odsustvo igrača Španije koji su nastupali u finalu Lige prvaka za Real Madrid i Atletico Madria, kao i kasniji dolazak igrača Seville, Barcelone, Porta...

"Ovih 11 igrača koji su se pridružili nama ove sedmice ostavili su veliki utjecaj. To je bilo pozivitno iskustvo", dodao je Del Bosque.