Nogomet
0

Del Bosque impresioniran Njemačkom i Argentinom

Totalsport
Vicente del Bosque (Foto: AP)
Vicente del Bosque (Foto: AP)
Njemačka i Argentina dvije su reprezentacije koje su najviše impresionirale španskog selektora Vicentea del Bosquea u dosadašnjem toku Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoj Africi.

Prvi čovjek stručnog stožera “furije” označio je Nijemce i Argentince kao jake kandidate za svjetski tron. Nakon nedjeljne uvjerljive pobjede “elfa” protiv Australije (4-0) u 1. kolu grupe D Del Bosque je za Canal + bio pun pohvala na račun selektora Joachima Löwa.

"Njemačka ekipa je krenula novim smjerom s mladim igračima koji su tehnički vrlo dobri. Nijemci su se značajno promijenili u posljednjih nekoliko godina", kazao je Del Bosque, a potom se osvrnuo i na Maradonine “gaučose”. "Argentina ima puno kvalitete, ali i mnoštvo iskustva u odbrambenom redu.

Del Bosque je još jednom bacio pogled i na svoju reprezentaciju koju većina svjetskih stručnjaka svrstava u najuži krug kandidata za naslov.

"Imamo vrlo dobru grupu profesionalaca koji su ujedno i sasvim normalni ljudi puni samopouzdanja. No, ne umišljamo da smo bolji nego što jesmo i to je jedini pravi pristup kojim trebamo ići."