Pripremna utakmica protiv Kine
0

Del Bosque i Silva: Bili smo tromiji nego inače

Totalsport
Vicente Del Bosque (Foto: AFP)
Vicente Del Bosque (Foto: AFP)
Španski nogometni selektor Vicente del Bosque izrazio je malu zabrinutost zbog "trome" izvedbe svoje ekipe u završnoj provjeri uoči Eura, pripremnom dvoboju protiv Kine.

Iako je Furija slavila 1-0 kasnim golom Davida Silve iz 85. minute, Del Bosque nije mogao biti zadovoljan prikazanim.

"Bili smo sporiji nego inače. Oni su nam ostavljali malo prostora, a mi smo bili tromi. Ali znali smo da će Kinezi biti snažni protivnici u borbi za loptu. Nisu se samo branili dobro, nego su i uzvraćali i stvarali nam neugodnosti", komentirao je Del Bosque.

"Ali u drugom dijelu igrali smo s više igrača u napadu, igrali smo brže i sigurnije i Kinezi su imali više razloga za zabrinutost. Dominirali smo igrom u drugom dijelu i skoro sve vrijeme igrali na njihovoj polovici."

Posebno su Del Bosquea zadovoljili nastupi Barceloninih zvijezda.

"Vrlo sam zadovoljan Piqueom, Xavijem, Iniestom i posebno Busquetsom. Oni koji su se kasnije priključili stigli su u dobrom stanju i dobro su se prilagodili."

Strijelac jedinog gola Silva bio je jedan od pet španskih igrača koji su odigrali svih 90 minuta, a nakon susreta je rekao:

"U prvom dijelu bilo smo malo spori, ali na kraju smo stvorili dovoljno prilika i zabili gol za pobjedu. Nadamo se da ćemo biti 100% spremni za Italiju jer znamo da će oni sigurno biti. Želimo ispisati historiju i postati prva reprezentacija koja je osvojila tri uzastopna velika takmičenja, ali znamo da će biti teško jer svaka reprezentacija ima mogućnost da nam oteža stvari."