Povratak veterana je moguć
0

Del Bosque i dalje računa na Raula

Totalsport
Raul Gonzalez
Raul Gonzalez
Vicente del Bosque, selektor španjolske nogometne reprezentacije, aktualnoga svjetskog i europskog prvaka, ostavio je vrata svoje ekipe otvorena za Raula Gonzaleza.

Veteran star 33 godine odigrao je iznimnu sezonu u Schalkeu, za koji je zabio 19 golova u 49 ovosezonskih službenih nastupa, te mu pomogao izboriti finale Njemačkog kupa i polufinale Lige prvaka.

"Povratak Raula u reprezentaciju je moguć. Riječ je o timskom igraču, a činjenica da igra u inozemstvu može nam biti samo od koristi", rekao je selektor dodavši:

"Španjolski je nogomet u vrlo dobrom razdoblju. Jedan od mnogih razloga za to je i Raul. On je primjer svakome nogometašu: klinac iz susjedstva koji se uvijek ponašao uzorno.

Prvu će priliku za ponovno priključenje nacionalnom timu Raul imati sljedećeg mjeseca. Svjetski prvaci prvog juna igraju prijateljsku utakmicu protiv SAD-a, a sedmoga istog mjeseca protiv Venezuele.

U 102 nastupa u dresu reprezentacije ljevonogi je napadač zabio 44 gola. S Del Bosqueom je sarađivao tokom četiri sezone (1999.-2003.) u Real Madridu.