Kvalifikacije za SP
0

Del Bosque: Francuska će biti težak suparnik

Totalsport
Vicente del Bosque (Foto: Reuters)
Vicente del Bosque (Foto: Reuters)
Selektor španske nogometne reprezentacije Vicente del Bosque smatra kako branitelje naslova očekuju zahtjevne kvalifikacije.

Nakon što je saznao protivnike u kvalifikacijskoj grupi I za nastup na Svjetskom prvenstvu, koje će se održati 2014. godine u Brazilu, selektor aktuelnih svjetskih i evropskih prvaka Vicente Del Bosque smatra kako je žrijeb mogao biti i povoljniji:

"U našoj grupi su dva svjetska prvaka, a Francuska će sigurno biti izuzetno težak rival. Nakon SP-a u Južnoj Africi oni su potpuno obnovili reprezentaciju koja je ponovno kvalitetna i željna uspjeha, ali isto tako smatram da su i Finska, Bjelorusija i Gruzija također vrlo kvalitetni protivnici i pogotovo na domaćem terenu mogu svakome napraviti probleme. Čini se da već u grupnoj fazi započinjemo ozbiljnu borbu za odbranu naslova i ja vjerujem da možemo osvojiti prvo mjesto i izravan plasman na SP-u", zaključio je Del Bosque.

S druge strane, još manje sretan je bio predsjednik Francuskog nogometnog saveza, Noel Le Graet:

"Radi se o iznimno teškoj grupi, ali također vjerujem da će naša ekipa rasti s vremenom, te da će za godinu i pol dana, do susreta sa Španijom, doći na nivo da ih možemo savladati i osvojiti prvo mjesto u grupi."