Nogomet
0

Del Bosque će čekati Villu do posljednjeg trenutka

Totalsport
David Villa (Foto: AFP)
David Villa (Foto: AFP)
Selektor španske nogometne reprezentacije Vicente del Bosque najavio je kako će ostaviti mjesta za povrijeđenog Davida Villu na popisu igrača za Euro u Ukrajini i Poljskoj do posljednjeg trenutka.

Strijelac 51 gola za Furiju u 82 odigrane utakmice slomio je tibiju lijeve noge u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva protiv Al Sadda 15. decembra prošle godine i otad je izvan pogona.

"Razgovarao sam s njegovim trenerom (Guardiola, op.a.) jučer. Rekao mi je kako se osjeća", rekao je Del Bosque na pres konferenciji u Madridu.

"Imamo obvezu i uvjereni smo da ga trebamo čekati do posljednjeg trenutka jer je David naš najbolji strijelac, najsigurniji igrač", objasnio je je španski selektor.

Prošireni popis igrača koji će kandidirati kako za Euro, tako i Olimpijske igre u Londonu Španski savez će objaviti 15. maja, a definitivni popis igrača za evropsku smotru trebao bi biti objavljen 27. maja. No, očekuje se da bi Del Bosque mogao Villu čekati sve do 29. maja, koji je posljednji dan za prijavu igrača za Euro.