Želi najjaču ekipu
18

Del Bosque: Ako treba zvat ću i 14 igrača Barcelone

Totalsport
Vicente Del Bosque (Foto: AFP)
Vicente Del Bosque (Foto: AFP)
Iako je pozivanje više Barceloninih nogometaša u reprezentaciju od Realovih uvijek "škakljivo" pitanje, selektor Španije Vicente del Bosque izjavio je da se neće libiti pozvati i 14 Barcinih igrača, ako će mu to garantirati najjaču ekipu.

Del Bosque je za posljednji susret reprezentacije protiv Paname (prijateljska) pozvao čak osmoricu igrača katalonskog diva, s time da je nekoliko ključnih izostavio. Naime, nisu zaigrali Carles Puyol, Gerard Pique, Xavi i Thiago Alcantara.

"Igrali smo praktički bez najjačih igrača Barcelone. Christian Tello je samo mali korak od poziva u reprezentaciju, dok je Barcelonin junior Gerard Deulofeu velika perspektiva. Ukoliko bude potrebno za uspjeh reprezentacije, pozvat ću i 14 igrača Barcelone", rekao je španski selektor, koji nije zaboravio i Real Madrid.

"Međutim, Real također ima snažnu bazu nacionalnih igrača. Tu prije svega mislim na Ikera Casillasa, Alvara Arbelou, Raula Albiola, Sergija Ramosa i Xabija Alonsa, no tu su još Jose Callejon, Joselu, Morata i drugi", zaključio je Del Bosque.