Nogomet
78

Dejan Bandović: Plasman u 2. pretkolo Evropske lige ne smije doći u pitanje

Piše: D. B.
Sarajevo će u četvrtak u San Marinu protiv ekipe Libertasa odigrati drugu utakmicu 1. pretkola Evropske lige, a golman bh. viceprvaka, Dejan Bandović, očekuje pobjedu svog tima i plasman u drugo pretkolo. U prvom susretu je bilo 1:0 u korist našeg predstavnika.

Bandović se u razgovoru za portal Klix.ba prisjetio prve utakmice na Koševu te poručio da će u narednim utakmicama navijači imati razloga za zadovoljstvo.

"Nismo pokazali lošu igru, imali smo mnogo prilika koje nismo iskoristili. Jednostavno, nije nas htio gol. Nastavili smo igrati kao u pripremnom periodu, stvaramo prilike, ali gol nas neće, pa ne dolazimo do željenih rezultata. Smatram da, kako treniramo i radimo, rezultat ne smije izostati. Siguran sam da će navijači, koji budu gledali naredne utakmice, biti znatno zadovoljniji”, izjavio je Bandović.

Golman FK Sarajevo je istakao da se na Koševu vidjelo da je njegova ekipa mnogo kvalitetnija, ali i da razumje nezadovoljstvo navijača.

"Momci se ne bave nogometom na profesionalnom nivou. Država San Marino ima dvije ili tri ekipe koje su svake godine u Evropi. Vidjelo se na Koševu koliko su bh. klubovi jači, međutim, rezultat je izostao i to nije zadovoljilo naše navijače, koji su u velikom broju došli na stadion Asim Ferahtović Hase", kazao je Bandović.

U utakmici koja će se odigrati u San Marinu on ne očekuje mnogo posla.

"Nadam se da će moji igrači u polju ponoviti igru u odbrani koju su pokazali na Koševu, gdje protivnik nije ozbiljnije zaprijetio našem golu", rekao je Bandović.

Prema njegovim riječima, Bordo ekipa će ići na pobjedu, kako bi se osigurao plasman u drugo pretkolo Evropske lige.

"Cilj je svakako pobjeda, kao i u svakoj drugoj utakmici. Nadam se da ćemo imati više šansi nego na Koševu. Na nama je da popravimo sve nedostake iz prvog susreta. Pristup mora biti na nivou tokom svih 90. minuta, a pobjeda i prolaz dalje ne bi smjeli doći u pitanje", smatra golman FK Sarajevo.

Ukoliko osigura plasman u drugo pretkolo, FK Sarajevo će igrati protiv boljeg iz duela Flora Talin - Kukesi.

“Iskreno, meni je svejedno s kim ćemo igrati. Moramo se boriti i željeti prolaz dalje bez obzira na to koga dobijemo. Ove dvije ekipe su kvalitetnije od Libertasa i moramo biti efikasniji, kako bismo i dalje bili u Evropi. Što se tiče Flore i Kukesija, smatram da su to ekipe sličnog kvaliteta, ali prolaz dalje isključivo zavisi od nas", zaključio je Bandović.

Uzvratni susret Libertasa i Sarajeva se igra u četvrtak s početkom u 21 sat.