Nogomet
99

Dejan Bandović: Odmorit ću se, a onda sa Sarajevom krećem u nove izazove

Piše: Edin Isanović
Dejan Bandović (u sredini)
Dejan Bandović (u sredini)
Najboljim golmanom BHT Premijer lige za sezonu 2012/13. u izboru portala Sportsport.ba proglašen je čuvar mreže FK Sarajevo Dejan Bandović. Zahvaljujući njegovim intervencijama tim sa Koševa primio je najmanje pogodaka u protekloj sezoni.

Bandović je za Klix.ba naglasio kako se zahvaljuje novinarima na laskavoj tituli koju je osvojio.

“Zadovoljan sam svojim učinkom u protekloj sezoni. Ipak, ne mogu biti zadovoljan rezultatom Sarajeva jer smo tokom čitave sezone nagovještavali titulu, a nismo uspjeli završiti na prvom mjestu. Borili smo se dok smo imali šanse. Nekoliko utakmica koje smo kiksali u gostima i jedna kod kuće protiv Leotara, odlučila je šampiona. Mi smo na kraju bili drugi. To smo izborili čistog obraza i pošteno”, kaže Bandović za naš portal.

Čuvar mreže koševskog premijerligaša potom je govorio o narednim izazovima njegovog kluba.

“Ja se nadam da će ekipa, uz nekoliko pojačanja, naredne godine biti izuzetno jaka, možda čak i kvalitetnija nego ove sezone. Vjerujem da ćemo se upustiti u borbu za sami vrh tabele. Ja ostajem u Sarajevu, a pripreme nam počinju 10. juna. Priključit ću se prvi dan. Nakon odmora od desetak dana krenut ću u nove izazove. Očekuju nas evropske utakmica, a i Premijer liga počinje krajem jula kako bi se završila ranije zbog obaveza reprezentacije koja će se vjerovatno plasirati na Mundijal, što svi očekujemo. Od srca Zmajevima želim pobjedu u Latviji”, zaključio je popularni Dejo.