Nogomet
12

Dejan Bandović: Čeka nas neizvjestan derbi, nadamo se barem minimalnoj pobjedi

Piše: D. B.
Dejan Bandović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dejan Bandović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sarajevo će u nedjelju na Stadionu "Grbavica" u okviru 13. kola BHT Premijer lige BiH biti gost Željezničaru. Bit će to 104. gradski derbi u kojem tim sa Koševa, prema riječima prvog golmana Sarajeva Dejana Bandovića, ide na pobjedu.

Sarajevo u dobroj atmosferi dočekuje veoma važnu utakmicu protiv ljutog rivala.

"Atmosfera u našoj svlačionici je odlična, posljednji dobri rezultati i dobre igre su rezultat toga. U dobrom raspoloženju dočekujemo naredne utakmice, koje su nam preostale do kraja jesenjeg dijela prvenstva. Što se tiče priprema za narednu ligašku utakmicu, moram istaći da su one manje-više uobičajne, iako je primjetno da je koncentracija na većem nivou", izjavio je Bandović za portal Klix.ba.

On očekuje neizvjesnu utakmicu u derbiju dva rivala koji se odlično poznaju.

"Smatram da su Plavi kvalitetna ekipa, koja nije bez razloga u vrhu tabele. Igraju u dobroj formi zadnjih nekoliko kola i sve su to činjenice koje obećavaju jedan dopadljiv i kvalitetan derbi. Gledajući posljednje rezultate oba kluba, očekujem dobru utakmicu. Sarajevo i Željezničar napadački gledano čine najubojitije napade lige, bit će neizvjesno. Smatram da derbi ima sve preduslove da bude bolji nego neki prethodni", rekao je prvi golman FK Sarajevo.

U bordo taboru imaju jedan cilj, a to je pobjeda protiv gradskog rivala.

"FK Sarajevo u svaku utakmicu ulazi sa namjerom osvajanja tri boda, tako će biti i ovog puta. Međutim, ulogu favorita prepuštam Željezničaru. Što se tiče rezultata, teško je prognozirati ishod jedne ovakve utakmice. Bio bih zadovoljan i minimalnom pobjedom Sarajeva", jasan je bio Bandović.

On je duže vrijeme bio na udaru kritika navijača zbog lošije forme.

"Svaki igrač ima u određenom trenutku slabiju formu, a kod golmana i igrača zadnje linije to je najizraženije kada se desi. Drago mi je što sam svojim igrama u posljednjem periodu napravio doprinos rezultatima Sarajeva. Intenzivno i kvalitetno radimo na svakom treningu i to je jedini recept za uspjeh", rekao je golman tima sa Koševa.

Sarajevo ima bodovni zaostatak za vodećim Širokim Brijegom, ali Bordo ekipa ne odustaje od titule.

"Naravno, naše ambicije su uvijek vezane za sami vrh, ali je još uvijek dosta rano govoriti o šampionskim ciljevima. Očekuje nas 13. kolo tek, ni polovina prvenstva još uvijek nije iza nas. Razvoj situacije na tabeli gledamo iz kola u kolo i naredni protivnik je u našim glavama. Ne razmišljamo o tome šta će biti za dva ili tri kola", završio je Bandović.

Utakmica Željezničar - Sarajevo se igra u nedjelju s početkom u 13:30 sati.