Nogomet
5

Dejan Bandović: Bodovi protiv Viteza su jednako važni kao i protiv Željezničara

Piše: D. B.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U oviru 14. kola BHT Premijer lige BiH Sarajevo će na stadionu Asim Ferhatović Hase ugostiti ekipu Viteza. Nakon prošlosedmične pobjede u derbiju protiv Željezničara u bordo taboru očekuju nova tri boda.

Nekoliko igrača Sarajeva je u opasnosti od suspenzije zbog žutih kartona, ali trener Bordo ekipe Meho Kodro neće kalkulisati i čuvati ih za posljednje kolo u prvoj polusezoni i utakmicu u Tuzli protiv Slobode.

"Isti igrači su imali kartone i prije utakmice sa Željezničarom, to nije problem. Utakmica protiv Viteza je u ovom trenutku za nas najvažnija i izvest ću onaj sastav za koji smatram da će pobijediti. Ne namjeravam nikog štedjeti", izjavio je Kodro.

On je priznao da se pribojava utakmice s Vitezom.

"Uvijek se pribojavam utakmice koja dolazi nakon dobro odrađenog posla zbog kojeg smo bili pod pritiskom. Kada pritisak popusti, ekipa se može opustiti. Međutim, mi smo ove sedmice naporno i ozbiljno radili i smatram da neće biti problema. Utakmica protiv Viteza će biti teška, a koliko, to će zavisiti od pristupa igrača", rekao je trener FK Sarajevo.

Nakon Kodre se novinarima obratio prvi golman FK Sarajevo Dejan Bandović, koji očekuje pobjedu protiv Viteza.

"Sutra imamo samo jedan cilj, a to je pobjeda. Do tri boda možemo doći samo maksimalnim angažmanom, čvrstom i borbenom igrom koju smo pokazali u drugom poluvremenu protiv Željezničara. Tri boda protiv Viteza su jednako važna kao i tri boda koja smo osvojili protiv gradskog rivala. Uključili smo se u borbu za vrh i novom pobjedom ćemo napraviti korak naprijed", kazao je Bandović.

On je u Kupu BiH prošle godine bio heroj u utakmici Sarajeva i Viteza, kada je dobrim odbranama tokom izvođenja penala pomogao svom timu da eliminiše protivnika.

"Neće to biti ni slična utakmica onoj prije godinu dana. Opustili smo se i primili gol, a na stadionu nije bilo mnogo naših navijača. Također, sad smo u naletu i dat ćemo još više za pobjedu", riječi su prvog golmana FK Sarajevo.

U ovom kolu će snage na Otoci odmjeriti Olimpic i Zrinjski, direktni konkurenti Sarajeva.

"Ne zamaram se tom utakmicom, nikad ne možete reći da je neki rezultat bolji ili lošiji, jer već sljedećeg dana se može ispostaviti drugačije. Mi razmišljamo o našoj ekipi i igri. Vjerujem u naše mogućnosti, a sve ostalo je u drugom planu", jasan je bio Kodro.

Trener FK Sarajevo prati igre mlađih selekcija FK Sarajevo, zapazio je nekoliko igrača, kojima će dati priliku u prijateljskoj utakmici tokom reprezentativne pauze.

On je zadovoljan razvojem nogometa u BiH, a posebno suđenjem.

"Premijer liga je napredovala u odnosu na protekle godine. Igra se bolji nogomet, a radilo se i na infrastrukturi. Moram pohvaliti i sudije, koji rade svoj posao na visokom nivou", završio je Kodro.