Nogomet
0

Deco: Neymar je daleko od Messija i Ronalda

Totalsport
Neymar (Foto: AFP)
Neymar (Foto: AFP)
Bivši portugalski nogometni reprezentativac Deco (36) komentirao je za El Mundo Deportivo usporedbe Brazilca Neymara s najboljim svjetskim nogometašima Lionelom Messijem i Cristianom Ronaldom.

Deco smatra da je puno prerano za takve usporedbe jer Neymar tek treba posve stasati kao igrač.

"Ima potencijal, to je sigurno, ali dug je put pred njim. Usporedbe s Messijem ili Cristianom nisu lake jer su oni sazreli, a u nogometu nije sve u kvaliteti, morate biti i igrački zreli", rekao je Deco.

U augustu je Deco prekinuo svoju igračku karijeru, ali je otišao uz mrlju, uz pozitivan dopinški nalaz zbog čega je kasnije kažnjen jednogodišnjom suspenzijom.

"Fluminense nema tako sjajno ljekarsku strukturu kao Barcelone ili Chelsea. Zato sam angažovao vlastitog nutricionista koji je poslao moje vitamine apoteci da uključe vitaminske dodatke. Te apoteke također proizvode lijekove i moji vitamini su se slučajno kontaminirali. Nivo kontaminacije bio je mali, ali je test svejedno bio pozitivan na dvije supstance. Jedna se koristi kao diuretik, a druga za liječenje raka dojke, ali sadrži anaboličke steroide koji su u nogometu beskorisni".

"Smeta me to, ali opet duboko u meni i ne toliko jer je moja karijera gotova. Da se to dogodilo 25-godišnjaku njegova bi karijera bila gotova".