Nogomet
11

Debakl Liverpoola: Watford s tri gola u mreži ispratio Kloppove igrače

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Jurgen Klopp je upisao treći poraz od dolaska u Premiership. Njegov Liverpool je poražen u gostima od Watforda rezultatom 3:0 u okviru 17. kola.

Nakon devet utakmica na klupi Liverpoola u Premiershipu, Klopp ima učinak od po tri pobjede, remija i poraza. Slavio je u gostujućim derbijima protiv Manchester Cityja (4:1) i Chelseaja (3:1), ali je poražen od Watforda (3:0) i Newcastlea (2:0) u gostima i od Crystal Palacea (2:1) kod kuće.

Več nakon uvodnih minuta bilo je jasno da će Liverpoolu biti teško i na Vicarage Roadu. U trećoj minuti golmanu Liverpoola Bogdanu ispada lopta iz ruku nakon ubačaja iz kornera, a gol postiže Ake.

Redsi nisu uspjeli ni da se vrate iz šoka, uslijedio je hladan tuš. Kako to obično Watford čini - tandem koji čine Deeney i Ighalo ponovo je bio ubojit. Deeney je asistirao, a Ighalo pogodio u 15. minuti.

Liverpool nije uspijevao nametnuti svoju igru Watfordu koji je pokazao da se nalazi u odličnoj formi. Tek u 66. minuti preko Hendersona gosti prijete, ali Gomes je odbranio njegov udarac.

Konačnih 3:0 postavio je Ighalo svojim drugim golom u 85. minuti. To je bio peti gol Ighala u posljednje četiri utakmice, a ukupno 28. u ovoj godini po čemu je najbolji igrač u najbolje četiri lige engleskog fudbala.

Liverpoolu je ovo već treća utakmica bez pobjede, dok je Watford danas zabilježio treću vezanu pobjedu.

Tabela: