Osmina finala Lige prvaka
0

VIDEO / Debakl Leverkusena na Nou Campu, "petarda" Messija

Piše: J. H.
Slavlje Messija i saigrača (Foto: AFP)
Slavlje Messija i saigrača (Foto: AFP)
Na krilima Argentinca Lionela Messija, Barcelona je večeras pobijedila Leverkusen sa 7-1. Argentinac je postigao pet golova a mladi Cristian Tello dva. Ukupnim rezultatom 10-2 Barcelona ide u četvrtfinale Lige prvaka.

Do pete minute nijedan tim nije imao ozbiljniju šansu na utakmici. Messi je iz slobodnog udarca pokušao ugoroziti gol Leverkusena, ali je lopta pogodila živi zid i otišla preko gola.

Argentinac je ponovo imao šansu pred golom Leverkusena, ali je Leno čudesnom intervencijom odbranio šut Messija. U nastavku utakmice Katalonci su dominirali i igrali svoju prepoznatljivu tiki-taka igru.

Na isteku 25. minute, Messi je doveo Barcelonu u vodstvo prelijepim golom sa nekih desetak metara. Po ko zna koji put u svojoj karijeri, Xavi je bio asistent kod gola.

Rolfes je imao priliku da poravna rezultat na Nou Campu u 32. minuti, ali je odbrana Barcelone blokirala njegov udarac. Čudesni Argentinac Lionel Messi je u 42. minuti povećao rezultat na 2-0. Bio je ovo njegov deveti gol u sedam utakmica.

Leo Messi ponovo je bio strijelac u 49. minuti. Odličan pas Cesca Fabregasa Argentinac je iskoristio da lobuje golmana Apotekara.

U 53. minuti Derdiyok je imao odličnu priliku da postigne gol za goste iz Leverkusena, ali je lopta otišla pored desne stative. Nedugo nakon što je ušao u igru, krilni napadač Cristian Tello matirao je Lena i doveo Barcelonu u vodstvo od 4-0. Igrala se 55. minuta. Tri minute poslije, Messi je postigao i svoj četvrti gol na utakmici.

U 61. minuti Tello je prošao po desnoj strani i, uz malo sreće, postigao svoj drugi gol. Neumorni Messi dokrajčio je Apotekare u 84. minuti. Udarcem sa 16 metara, najbolji igrač svijeta ponovo je matirao Lena.

U 90. minuti nogometaš Leverkusena Karim Bellarabi je svojim golom donekle ublažio visoku pobjedu Barcelone.

Liga prvaka, uzvratna utakmica osmine finala:

Barcelona - Leverkusen 7-1 (Messi 25, 43, 50, 58, 84, Tello 55, 62, Bellarabi 90)