Nogomet
50

De Laurentiis potvrdio: Pregovaramo o Džeki i Cavaniju

Totalsport
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko (Foto: AFP)
Predsjednik talijanskog nogometnog kluba Napoli Aurelio De Laurentiis potvrdio je tamošnjim medijima da su otvoreni pregovori s Manchester Cityjem vezani za prodaju Edinsona Cavanija, ali i dovođenje Edina Džeke.

De Laurentiis je otkrio da bi Edinson Cavani mogao napustiti klub iz Napulja, te preći u redove engleskog Premierligaša Manchester Cityja, dok bi istovremeno, u suprotnom smjeru, mogao krenuti bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko.

"Rekao sam sportskom direktoru kluba Riccardu Bigonu da kontaktira City i započne pregovore o Cavaniju i Džeki. Imamo puno toga za riješiti, ali finansijski dio neće biti problem. Ja nemam problema bankovnim računom kao mnogi drugi klubovi koji se boje 'odriješiti kesu'", rekao je predsjednik i filmski producent, koji je nedavno i lično bio u Londonu na premijeri filma o Steveu Jobsu.

Što se menadžera tiče, De Laurentiis je nešto zatvoreniji, no talijanski mediji vjeruju da je otpušteni privremeni trener Chelseaja, Rafa Benitez, prvi kandidat za napuljsku klupu. Drugi kandidat kojeg se učestalo spominje je također bivši privremeni menadžer Chelseaja - Roberto Di Matteo.