{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"De Jong je zaslužio isključenje"

T
25.8.2010. u 21:10
0
4
"De Jong je zaslužio isključenje"
0
"De Jong je zaslužio isključenje"
Engleski nogometni sudija Howard Webb priznao je svoju grešku iz finalnog dvoboja Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici između Holandije i Španije.
U njemu je Španija slavila minimalnu 1-0 pobjedu u produžetku, a Webb je u utakmici podijelio 14 žutih kartona, uključujući dva holandskom stoperu Johnu Heitingi.

Nakon finalnog dvoboja mnogi su kritizirali Webbovu arbitražu, a posebno odluku nakon grubog karate-udarca Nigela De Jonga u prsa Xabija Alonsa iz 25. minute.

"Kada se danas osvrnem na tu utakmicu i nakon pogledane snimke, ne bih puno toga promijenio. Ipak, jedna od stvari koje bih promijenio je boja kartona za De Jongeov start. Nakon što sam pogledao start na usporenim snimkama iz različitih uglova, jasno sam mogao vidjeti da je to bio start za crveni karton. Ali u tom sam trenutku morao donijeti odluku na osnovu ugla iz kojeg sam vidio prekršaj, a zapravo ga nisam mogao vidjeti posve jasno jer mi je pogled ometao Mark van Bommel. Nakon samo 25 minuta u finalu nisam bio spreman nagađati i donio sam odluku na osnovu onog što sam vidio", rekao je 39-godišnji Webb.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: