Španski golman samouvjeren
0

De Gea: Bit ću veliki poput legendarnog Schmeichela

Sarajevo-x.com
David de Gea (Foto: AFP)
David de Gea (Foto: AFP)
Čuvar mreže Manchester Uniteda David de Gea tvrdi da će ušutkati sve kritičare i postati veliki golman poput ikone tima s Old Trafforda Petera Schmeichela.

Mnogi su izrazili sumnju u kvalitet španskog golmana nakon što je on proteklog ljeta iz Atletico Madrida prešao u Manchester za 18,3 miliona funti. No, u posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Chelseaja Španac je sjajno odbranio slobodnjak Juana Mate i time spasio bod svom timu.

De Gea je, međutim, još uvijek vrlo mlad golman, budući da mu je tek 21 godina. Čim je potpisao ugovor s Unitedom znao je da će se morati prilagoditi engleskoj igri i zaslužiti poštovanje saigrača i navijača. Nakon posljednje utakmice poručio je da još jednom razmisle svi oni koji misle da će njegov boravak u Unitedu trajati kratko.

"Imam namjeru ostati mnogo godina u Manchester Unitedu i postati veliki golman koji će pomoći u stvaranju historije Uniteda. Peter Schmeichel je legenda i uzor za mnoge golmane, a ja ću ići njegovim stopama", rekao je De Gea za tabloid The Sun. Na kraju je dodao kako su Primera i Premiership dvije najjače lige na svijetu te naglasio kako u Engleskoj golman mora biti koncentrisan u svakom trenutku utakmice.

"Igrači mogu šutirati iz bilo kojeg ugla i iz daljine. Morate biti svjesni da možete dobiti gol u bilo kojem trenutku", zaključio je Španac.