Nogomet
0

Davies: Za interesovanje Atletica sam saznao na internetu

Totalsport
Ben Davies (Foto: AFP)
Ben Davies (Foto: AFP)
Branič Swanseaja Ben Davies spominje se u kontekstu prelaska u madridski Atletico, a sam igrač tvrdi kako mu je tu vijest javio prijatelj putem poruke i da mu to puno znači za samopouzdanje.

"Prvi put sam saznao za priču o madridskom Atleticu kada mi je prijatelj poslao SMS u kojem je stajalo: 'Jesi li vidio? Atletico Madrid?!', tada sam otišao na internet vidjeti što se tačno događa", tvrdi Davies.

Španski mediji tvrde kako Diego Simeone želi odličnog stopera u svojim redovima, a sam Davies ne bi imao ništa protiv ovog transfera.

"Takve priče mi dosta znače za samopouzdanje, ali mi neće okrenuti glavom. Ne treba mi takvo nešto da bih se bolje skoncentrisao na posao i podigao svoju igru, uradit ću to i bez takvih priča za svoj klub i za sebe. Ambiciozan sam i želim igrati na najvišem nivou, ali mi je jasno da će se stvari same po sebi pokrenuti ako vjerujem u svoje mogućnosti i igram dobro".

Dvadesetogodišnji velški reprezentativac cijelu karijeru je proveo u Swanseaju, a u dresu reprezentacije pribilježio je već deset nastupa dok je u dresu kluba standardan član prvog tima u ovoj i prošloj sezoni.