Nogomet
2

David Villa prošao granicu od 300 golova u karijeri

Totalsport
David Villa
David Villa
David Villa, španski nogometni reprezentativac i napadač Barcelone, ove je srijede odigrao prvi puta svih 90 minuta ove sezone. Dogodilo se to na utakmici Kupa kralja protiv Alavesa.

Barcelona je na Camp Nou pobijedila 3-1 i tako potvrdila prolazak u osminu finala, a Villa je tiokom srijede postigao dva pogotka. Golove je dao za samo četiri minute (56. i 59. minuta), a bili su mu to 300. i 301. pogodak u karijeri.

"Ta brojka izgleda zaista impresivno. Nisam mogao ni zamisliti na startu karijere da mogu doći do takve brojke. Ma, ko je uopće razmišljao o tome", rekao je Villa kojeg su potom španski novinari pitali sjeća li se svog prvog pogotka.

"Hm, bilo je to prilično davno, ali mislim da je u pitanju Oviedo. Da, prvi sam gol u karijeri postigao protiv Ovieda", rekao je Villa, ali su ga novinari odmah demantirali i uvjerili ga da je prvi pogodak zapravo postigao Nasticu.

"Nije bitno, bitno da sam prvi put odigrao svih 90 minuta. To je najbolji dokaz da sam se vratio, potpuno", uz smijeh je konstatirao Villa.