Postigao dva gola
0

VIDEO / David Trezeguet briljira u River Plateu

Totalsport
Nekadašnji francuski nogometni reprezentativac David Trezeguet (34) potpisao je krajem prošle godine ugovor s River Plateom, a prve sedmice u slavnom argentinskom klubu pokazali su da je još uvijek u stanju nemilice puniti suparničke mreže.

River, koji je lani prvi put u historiji ispao u drugu ligu, pobijedio je u subotu Oeste s 3-0, a Trezeguet je bio dvostruki strijelac. Klub iz Buenos Airesa je time zasjeo na prvo mjesto drugoligaške ljestvice nakon 27 kola iako ima odigranu utakmicu više od Instituta iz Cordobe koji također ima 52 boda.

Što se tiče Trezegueta, otkad je stigao u River, nastupio je u osam utakmica i postigao sedam pogodaka. S obzirom na minutažu koju je skupio, ispada da u prosjeku pogađa svakih 66 minuta.

Bivši napadač Monaca, Juventusa i Herculesa prošlo je ljeto potpisao za Baniyas iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali ta je avantura potrajala vrlo kratko. U decembru je Francuz argentinskog porijekla dogovorio transfer u River, klub za koji je navijao kao dječak, s ciljem da mu pomogne pri povratku u prvu ligu.