Nogomet
0

David De Gea potpisao novi ugovor s Manchester Unitedom

Klix.ba
Španski reprezentativac David De Gea potpisao je novi četverogodišnji ugovor s Manchester Unitedom, koji će ga na Old Traffordu zadržati barem do 2019. godine, objavljeno je na zvaničnoj stranici engleskog premijerligaša.

Dvadesetčetverogodišnji De Gea je u United stigao 2011. godine i dosad je nastupio 175 puta, osvojio je titulu prvaka Engleske 2013. godine, kao i dvije Sir Mat Busby nagrade za najboljeg igrača godine. Potpisom novog ugovora je okončana drama oko njegovog prelaska u Real Madrid.

"Oduševljen sam što počinjem novo poglavlje u Manchester Unitedu. Uživao sam igrajući s velikim igračima pred fantastičnim navijačima. Manchester United je poseban klub, a Old Trafford idealno mjesto da nastavim karijeru. Radujem se što je teško ljeto iza mene i fokusiram se na rad i napredak, kako bih pomogao saigračima da budemo uspješni", izjavio je De Gea nakon potpisivanja ugovora.

Zadovoljstvo nije krio ni menadžer Louis van Gaal.

"Apsolutno sam oduševljen što je David potpisao novi ugovor. On je jedan od najboljih golmana na svijetu. Sretan sam što će biti dio tima narednih godina. David je dao veliki doprinos našim performansama proše sezone i proglašen je najboljim klupskim igračem godine u posljednje dvije sezone. On je popularan igrač koji je spreman učiti i napedovati. S obzirom na činjenicu da je veoma mlad, ispred sebe ima dugu karijeru", rekao je Van Gaal.