Nogomet
0

David Beckham ne želi ni pomisliti na poraz od Hrvatske

NINA
“Ne smijemo ni pomisliti na poraz”, riječi su kojima je kapiten Engleske David Beckham započeo svoje nedjeljno izlaganje novinarima, naravno misleći pri tome na sutrašnji dvoboj s Hrvatskom koji direktno odlučuje o putniku u četvrtfinale.

Ulozi su doista veliki, a pobjednik nosi sve. Iako je Erikssonovim izabranicima dovoljan bod za prolaz dalje, Beckham ističe da se Engleska jednostavno ne smije kockati i ići na nulu.

“Moramo ići na pobjedu, ne smijemo igrati na neriješen rezultat. To je previše riskantno. U ekipi imamo fantastične igrače i bila bi prava tragedija kada bi u ponedjeljak završili takmičenje. Ne smijemo si to dopustiti”, oprezan je kapiten Engleza.

Kakav bi Beckham bio Englez kada ne bi progovorio koju i o novoj otočkoj superzvijezdi, mladom osamnaestogodišnjem Wayneu Rooneyu, napadaču Evertona, na čiju adresu u posljednje vrijeme stižu brojne milionske ponude, a engleski novinari već su započeli sa spekulacijama da će Rooney nakon Eura preći ili u Manchester United ili u Chelsea.

“Mislim da se Rooney trenutno ne bi trebao zamarati s novcem. Ima tek 18 godina i za njega ima vremena. Trebao bi se u potpunosti fokusirati na nogomet i igrati tamo gdje se osjeća najugodnije i najsretnije. Ukoliko je to njegov sadašnji klub Everton, neka tu i ostane. Svi smo mi zaradili ogroman novac, to svi znaju, ali najvažnija stvar za nas je nogomet. Igrali bismo ga i da nemamo novca. Tako je i s Wayneom. On jednostavno voli izići na teren i igrati nogomet”, kazao je Beckham.