Nogomet
0

David Beckham je najbliže dolasku u Tottenham

Totalsport
David Beckham
David Beckham
Sa 35 godina na leđima engleski nogometaš David Beckham još nije niti blizu odlaska u penziju. Makar su ga u posljednje vrijeme povrede nazadovale otočka nogometna ikona i dalje sa velikom strašću korača na travnjake.

Od 2007. godine je član Los Angeles Galaxyja, ali je s dva odlaska na posudbu u Milan pokazao kako je željan evropskog nogometa gdje je daleko veća koncetracija kvalitete i gdje se uspjeh više cijeni. Zato je u posljednje vrijeme Beckham potiho počeo pričati o novom povratku u Evropu, s tim da je navodno ovom prilikom željan dolaska na njemu najpoznatije tlo, u engleski Premiership.

Tamo je uvjerljivo najveći trag ostavio u Manchester Unitedu gdje je igrao od 1993. do 2003. godine, no nogometnu karijeru je kao junior počeo u londonskom Tottenhamu (od 1987. do 1991. godine). Za taj ga klub vežu posebne uspomene, ne samo zbog spomenutih početaka. Naime, njegov djed je bio veliki zaljubljenik Tottenhama, a to bi mogao biti razlog da Beckham uskoro pojača svlačionicu kojom kormilari Harry Redknapp.

Daily Star piše da takva mogućnost postoji možda već tokom ovog januarskog prijelaznog roka, a spomenimo da je ranije Beckham dobio ponude od strane Evertona i West Hama, no i jednu i drugu je odbio.

"Tottenham je njegova slaba točka, mogao bi doći na White Hart Lane", piše novinar Daily Stara.