Nogomet
0

David Beckham debitirao za Los Angeles Galaxy

FENA
David Beckham konačno je debitirao u američkoj nogometnoj ligi, odigravši u četvrtak navečer zadnjih dvadesetak minuta za svoj novi klub Los Angeles Galaxy koji je na gostovanju u Washingtonu izgubio od D.C. Uniteda rezultatom 1:0.

Beckham, novi veznjak Los Angeles Galaxya, u igru je ušao s klupe u 72. minuti, a do tada je D.C. United već vodio s 1:0 i tim je rezultatom utakmica završila.

No, rezultat očito nije bio toliko bitan za navijače na rasprodanom stadionu RFK, gdje je 46.686 posjetitelja glasno popraćalo svaki Beckhamov dodir s loptom.

"Bila je odlična reakcija. No, odlično je i za mene što sam se vratio na travnjak. Sretan samo što sam konačno bio na terenu i što sam udarao loptu 20 minuta", rekao je Beckham novinarima nakon utakmice.

Beckham, naime, vuče ozljedu gležnja lijeve noge koju je zadobio na prijateljskoj utakmici protiv Chelsea 21. lipnja na kojoj je odigrao samo 16. minuta.

Iako su Beckhamovi navijači frustrirani i razočarani jer nije igrao zadnja tri tjedna, on im poručuje da još nije spreman za punu minutažu.

Priznao je da je zbog ozljede igrao "sa zadrškom".

"Gležanj mi je još osjetljiv i siguran sam da će tako biti još neko vrijeme jer to nije ozljeda koja se tek tako zaliječi i budeš odmah u formi", rekao je Beckham.

"Sutra će biti određena reakcija od ovoga. No, večeras je za mene veliki korak naprijed. Dobio sam 20 minuta i sretan sam zbog toga", kazao je.

Beckham je na travnjak istrčao po jakoj kiši, vremenu na koje je navikao u Engleskoj.

"Moja je glavna briga bila da su to bile najveće kišne kapi koje sam ikada vidio", našalio se.

"Mnogo su veće nego kod kuće. To me brinulo više nego išta drugo. Mislim da je kiša podigla atmosferu jer je većina navijača bila skroz mokra što užitak čini još većim. Navikao sam na to živeći u Engleskoj. Volim kada je tlo mokro", dodao je Beckham.

Prvi dodir s loptom Beckham je imao u 75. minuti, što je publika popratila glasnim uzvicima. Minutu kasnije, pucao je iz velike daljine i Unitedov vratar Troy Perkins loptu je uhvatio bez problema.

Beckham je priznao da se američka nogometna liga (Mayor League Soccer) ne može uspoređivati s najjačim europskim ligama.

"Svi znaju da je drugačiji standard, nešto niži nego u drugim krajevima svijeta. Nadamo se da ćemo ovaj sport ovdje učiniti većim i boljim. Još treba puno učiniti, naravno, ali na dobrom smo putu", rekao je.

"Iako smo večeras izgubili, možemo iz toga izvući nešto dobro jer smo igrali bolje nego protiv Toronta (0:0). Ipak, utakmicu smo izgubili i razočarani smo. Imali smo dovoljno šansi za pobjedu. No, to je nogomet. Nekada pobijediš, nekada izgubiš", poručio je Beckham.