Nogomet
47

Darko Nestorović porazom debitovao na klupi mlade reprezentacije BiH

Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Tuzli od U - 23 selekcije SAD-a rezultatom 2:5.

Novi selektor Darko Nestorović debitovao je tako porazom na klupi našeg mladog tima, iako može biti zadovoljan igrom u određenim periodima utakmice.

U drugoj minuti susreta u izglednoj situaciji našao se Armin Hodžić. Napadač Dinama nesebično je pokušao uposliti Kerima Memiju, odigrao je loš pas, pa je propala dobra prilika. U petoj minuti uzvratio je Rodriguez šutem glavom sa pet metara nakon centaršuta iz slobodnog udarca sa desne strane. Odbranio je Kenan Pirić.

Sredinom prvog poluvremena naši reprezentativci uspjeli su povezati konce igre, pa je do kraja prvog poluvremena viđeno nekoliko dobrih prilika pred golom SAD-a. Veliku priliku propustio je Renato Gojković nakon kornera Samira Radovca u 34. minuti. Dvije minute kasnije Hodžić je šutirao tik pored stative gostiju. Isti igrač je nadomak pogotku u 40. minuti kada iz slobodnog udarca nije uspio pogoditi okvir gola.

U 55. minuti udarac je isprobao raspoloženi Samir Radovac, međutim lopta ni ovog puta nije otišla u okvir američkog gola. Potom je prijetio i Sadiković, da bismo do pogoka došli u 64. minuti. Za 1:2 sjajnim udarcem iskosa sa lijeve strane pogodio je Nikola Jeličić. Već u narednom napadu arbitar Edin Jakupović dosudio je jedanaesterac za SAD. Strijelac sa bijele tačke za 1:3 bio je Benji Joya.

U 70. minuti Jakupović je nakon grubog starta nad Amarom Rahmanovićem pokazao na bijelu tačku, a siguran realizator bio je kapiten Armin Hodžić. Sedam minuta kasnije rezervista Alonso Hernandez posprema odbijanac u našu mrežu za povećanje rezultata na 2:4.

U 87. minuti nakon kornera sa desne strane Fatai Alashe pogađa za konačnih 2:5.

Rezultati:

Bosna i Hercegovina (U 21) - SAD (U 23) 2:5