Nogomet
5

Darko Nestorović: Nismo imali sreće, momci zadnjih sedam mečeva zaista dobro igraju

Piše: O. T.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Nakon remija na Grbavici protiv Švicarske u 7. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017., selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Darko Nestorović dao je svoj komentar na utakmicu.

Meč je okončan rezultatom 0:0. Nestorović smatra da je našem timu nedostajalo sreće te da smo nezasluženo dobili crveni karton.

"Odigrali smo jednu dobru utakmicu kao što smo odigrali i protiv Norveške. Opet nismo imali sreće, nismo postigli golove iz izglednih šansi. Smatram da je teško igrati sa igračem manje protiv ove reprezentacije Švicarske. Smatram da prekršaj nije bio za direktan crveni karton te da su i njihovi igrači zaslužili isto tako. Našim momcima je teško igrati sa ovakvim reprezentacija i kada se igra 11 na 11, a kamoli sa igračem manje. Međutim, organizovano smo se branili i čak smo iz kontri mogli dati dva, tri gola", kazao je Nestorović.

Selektor je čestitao igračima na zalaganju i naglasio da su u zadnjih sedam mečeva pružali dobre predstave.

"Čestitam momcima na zalaganju, borbi i igru koju pokazuju. Ne samo na ovoj utakmici nego u zadnjih sedam utakmica zaista dobro igraju, ginu za dres sa državnim grbom. Znaju da se ponašaju. Ja ih mogu samo pohvaliti", poručuje Nestorović.

Prema riječima Nestorovića, određeni ciljevi u ovom ciklusu su ispunjeni.

"Cilj je igrače iz mlade reprezentacije proslijediti selektoru Mehmedu Baždareviću i podmlađivati ekipu za naredne kvalifikacije. U tom dijelu je napravljen dobar posao. Četiri igrača su pozivana u A tim. Armin Hodžić je ostao, a tu su još Riad Bajić, Goran Karačić i Kenan Pirić. Što se tiče podmlađivanja, imamo osam igrača koji mogu nastupati i u narednim kvalifikacijama", kazao je Nestorović.

Nakon sedam kola naš tim je posljednji u grupi sa tri boda. Imamo tri remija i četiri poraza. Ispred nas su Kazahstan (4) koji ima utakmicu manje, Norveška (10) i Engleska (11) koje imaju po dvije utakmice manje i Švicarska (12).