Nogomet
24

Darijo Srna se oprostio od reprezentacije Hrvatske: Dao sam sve što sam mogao i imao

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Darijo Srna se oprostio od reprezentacije Hrvatske, a javnosti se obratio pismom koje je objavljeno na HNS-ovim stranicama.

"Čitav moj život stao je u ovih 15 godina igranja za Hrvatsku i zato nikada neću moći naći prave riječi za oproštaj. Znam samo da je sve prolazno i da smo svi prolazni, da se nešto mora reći, i da će sve što kažem biti premalo i nedostatno časti i ponosa koji sam osjećao igrajući za svoju zemlju. Nije lako... Dio mene zna da mora, a drugome se ostaje, ali oba znaju što je pravo i oba drže do riječi", stoji na početku Srninog pisma javnosti.

"Izdvajati jednu utakmicu bilo bi nepravedno prema nekim mojim saigračima ako je možda nisu imali sreću odigrati, a reći da su sve bile iste bilo bi nepošteno prema sportskim ostvarenjima. Najpoštenije je kazati da sam u sve ulazio s jednako srca.

Kroz sve godine mog igranja, od GOŠK-a iz Gabele, Neretve, Hajduka i Šahtara, odlazak u krilo reprezentacije moje zemlje je ista strast i isti ponos. Zadnji je put bilo najteže samo zato što sam znao da je možda zadnji put... I zbog mog oca, kojem dugujem sve.

Odlazim ponosan jer znam da sam dao sve što sam mogao i imao. Baš sve. Ako me pitate što bih radije bio - trostruki prvak svijeta s nekom drugom zemljom ili ovo što jesam s Hrvatskom - ne trebam vam davati odgovor. Igrati za Hrvatsku za mene je bilo sanjati otvorenih očiju.

Ovo je zbog toga najveći i najtužniji dan u mojm životu; rastajati se zauvijek od nečega što toliko voliš lomi dušu, zaustavlja disanje, puni oči suzama, traži prave riječi koje ne dolaze, nema ih i ne može ih biti... A i kako bi, pa bio sam kapiten Hrvatske nogometne reprezentacije. Kapiten Vatrenih.

Zauvijek ću, dok god dišem, biti jedan od vas!", poručio je, između ostalog, Darijo Srna.