"Posao nije prioritet"
0

Dao otkaz da bi sina gledao u Južnoj Africi

Totalsport
Javier Hernandez s ocem
Javier Hernandez s ocem
Javier Hernandez (49), istoimeni otac 22-godišnjeg meksičkog nogometnog reprezentativca, podnio je ostavku na mjesto trenera drugog tima CD Guadalajare, popularnih Chivasa ("jarci").

Razlog takvom potezu nastup je Javiera Hernandeza juniora, novog napadača Manchester Uniteda, na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

"Tražio sam od kluba dopuštenje za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Nisam ga dobio. Porazgovarao sam s članovima porodice i odlučio da ću podnijeti ostavku. Želim otići na SP gledati kako moje dijete igra nogomet. To je prioritet. Posao nije", rekao je nekadašnji meksički reprezentativac, napadač koji je bio član reprezentacije svoje zemlje na SP-u u Meksiku 1986. godine.

"Odluka nije bila ugodna, ali je bila prava. CD Guadalajara je vječna, ja nisam. Važni trenuci u životu tjeraju vas da donosite odluke za koje mislite da su najbolje."

Javier "Chicharito" Hernandez ovog je proljeća potpisao ugovor za Manchester United, nakon što je u seniorskoj ekipi očevog kluba, CD Guadalajari, proveo četiri sezone. Sir Alex Ferguson platio ga je deset miliona eura.

Chicarito na španskom znači graščić. Njegovog su oca, zbog zelenih očiju, zvali Chicharo (grašak).