Nogomet
19

Danijal Brković za Klix.ba: Olimpic u Slovačku ide po pobjedu

Piše: D. B.
Nogometaši Olimpica su u četvrtak u svojoj historijskoj utakmici u Evropi odigrali 1:1 protiv Spartaka iz Trnave na Koševu u prvoj utakmici 1. pretkola Evropske lige. Napadač Vukova Danijal Brković tvrdi da će njegov tim u uzvratu igrati napadački i tražiti pobjedu za plasman u 2. pretkolo.
Danijal Brković (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Danijal Brković (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Olimpic je odlično igrao, bio je bolji protivnik na terenu od Spartaka, ali je utakmica na kraju završena rezultatom 1:1.

"Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, nedostajalo je samo malo sreće. Bili smo mnogo bolji od Spartaka u prvom poluvremenu, postigli smo gol i pogodili prečku, a nije nam dosuđen ni čist penal. U drugom poluvremenu su nas malo stisli, ali smo se u nastavku otvorili, imali smo nekoliko šansi, a ja sam nažalost pogodio stativu. Primili smo gol nakon kornera i odbijene lopte. Gol koji nam je postigao Halilovć iz voleja ne može ponoviti nijedan igrač da pokuša 20 puta zaredom. Jednostavno, sreća je bila na njihovoj strani", izjavio je Brković za portal Klix.ba.

Bez obzira što je Spartak u blagoj prednosti zbog postignutog gola u gostima i domaćeg terena u revanšu, Vukovi ni ne pomišljaju na predaju.

"Spartak ima dobre igrače, odličnu sredinu i prilično dobar napad, ali im je odbrana slaba. Prava je šteta što je završilo 1:1, da je bilo samo malo sreće, utakmica bi završila s tri razlike za nas, ali šta je tu je. Idemo u Slovačku po pobjedu. Dat ćemo sve od sebe i nadamo se prolasku. Pokazali smo svima da možemo igrati u Evropi i da zaslužujemo prolaz dalje", rekao je Brković.

Uzvratna utakmica Spartak - Olimpic se igra u četvrtak u Trnavi s početkom u 20:05 sati.